Dubbelt program: Carretera Cartonera + Boconas

Söndag 28 oktober PANORA Salong 2
DUBBELT PROGRAM!!

Med dessa dokumentärfilmer sätter festivalen fokus på målen 1, 3 och 5 i Agenda 2030 Globala Målen för Hållbar Utveckling

14.15–16.15  Kartongvägen / Carretera cartonera

Dokumentär. Italien 2016. Regi: Marta Mancusi och Anna Trento. Tal: Spanska, portugisiska med engelsk undertext. Längd: 37 min.

Kartongvägen är en resande dokumentär som upptäcker kartongförlagen (editoriales cartoneras) i Latinamerika: förlag som gör böcker genom att binda ihop dem med kartong som köps av samlare som försörjer sig på att plocka kartong från gatan. Projekt där konstnärlig kreativitet och socialt engagemang går att kombineras.

TRAILER
https://vimeo.com/124812308

Gaphalsarna / Boconas

Dokumentär. Spanien, Bolivia 2017. Regi: Leonor Jimenez Moreno, Montserrat Clos, Sofia Fernandez. Tal: Spanska med engelsk undertext. Längd: 70 min.

Carmencita, Eusebia och Erminia jobbar som hembiträden. Yolanda, Victoria, Emiliana och Sdenka jobbar också som hembiträde och är radiopratare i Önskeradion (Radio Deseo), en lokalradio ledd av den anarkistiska feministgruppen Skapande Kvinnor från Bolivia. Filmen visar på motsättningarna i dessa kvinnors olika liv. Den följer kvinnans kamp för jämlikhet och kravet på sina rättigheter.

TRAILER
https://www.youtube.com/watch?v=R9fHN2YNaB8

Spara

Spara

Spara