Övriga arrangemang

BIO på BIBLIOTEKET

För fjärde året i rad gästar Latinamerika i Fokus en rad bibliotek i Skåne med en filmpärla från Chile.

Måndag 5 november 20.00–21.40 Lunds stadsbiblioteket
Onsdag 7 november 19.00–20.40 Genarps bibliotek
Torsdag 8 november 19.00–20.40 Lomma bibliotek
Tisdag 13 november 18.30–20.20 Eslövs stadsbibliotek
Onsdag 14 november 18.00–19.40 Dalby bibliotek

En fantastisk kvinna / Una mujer fantástica
Spelfilm. Regi: Sebastián Lelio. Chile, 2017. Tal: Spanska, engelsk undertext.
Längd: 100 m.

Marina, en ung transkvinna i Santiago jobbar som servitör, men hyser stora sångambitioner. Hon är i en relation med Orlando, en betydligt äldre man som plötsligt går bort efter att de har firat Marinas födelsedag. Istället för att få sörja sin älskare så inser Marina att hon behöver kämpa för sin rätt att vara sig själv, mot Orlandos familj som inte kan acceptera henne in i deras faders liv och familj.


ÖVRIGA ARRANGEMANG INNAN FESTIVALEN

Mån 1 oktober, kl 18.30 – Filmcentrum Syd (Monbijougatan 17 E )
REGISSÖR PÅ BESÖK: FOKUS MEXIKO
Dokumentärfilmaren Ludovic Bonleux, från Mexiko, presenterar sin film GUERRERO,
Fritt inträde.

guereroGuerrero
Dokumentär. Regi: Ludovic Bonleux. México, 2017. Tal: Spanska med engelsk undertext. Längd: 113 min. Mexico, 2014: 43elever på Ayotzinapas lärarskola i Guerrero kidnappas av polisen i staden Iguala. Några veckor senare ockuperar Juan och hans kamrater från Guerreros Folkrörelsen (MPG) rådhuset i staden Tlapa, för att protestera mot studerandes försvinnande. Coni, Juan och Mario försöker stå emot samhällets apati i en delstat där situationen blir alltmer kaotisk.


Tor 4 oktober, kl 19.00 – Kvartersbion i Kirseberg (Kirsebergsteatern,  Kronetorpsgatan 1)
FILMVISNING: EN FANTASTISK KVINNA

en-fantastisk-kvinna-1200x722På torsdag slår Kvartersbion i Kirseberg upp sina dörrar igen i den fina nyrenoverad teatern, med nya och sköna stolar på plats!
Under första visningstillfället visas i samarbete med Latinamerika i Fokus, En fantastisk kvinna. Regisserad av Sebastián Lelio och vinnare av priset “Bästa icke-engelspråkiga” film vid Oscarsgalan 2018!
Kvällen blir extra festligt med bubblor i glas och snacks på borden.
Biljettpris: 80 kr. I samband med visningarna öppnar biljettkassan kl 18:30 (endast betalning med swish eller kontanter).

En fantastisk kvinna
Regi: Sebastián Lelio Chile 2018, språk: spanska, svensk text
Marina, en ung transkvinna i Santiago jobbar som en servitör, men hyser sångambitioner. Hon är i en relation med en Orlando, en betydligt äldre man som plötsligt går bort efter att de har firad Marinas födelsedag. Istället för att få sörja sin älskare behöver Marina kämpa för sin rätt att vara sig själv, mot Orlandos familj som inte kan acceptera henne.


 

Sön 7 oktober, kl 17.00 – Garaget (Lönngatan 30)
FILMVISNING: RAMBLERAS

I samarbete med Uruguays Ambassaden och i förmån för Tubiblioteca – Biblioteca Popular Shangrila presenteras filmen
Fritt inträde

ramblerasRambleras
Spelfilm. Uruguay 2013. Regi: Daniela Speranza. Tal: Spanska med engelsk undertext. Längd: 93 min.
Med Montevideos Rambla som bakgrund kämpar tre kvinnor med sin ängslan och sitt sökande efter lyckan. Patricia är ung och ensamstående och rädd för att förbli ensam. Jacqueline lever i ett parförhållande men känner sig ensam. Ofelia är en gammal kvinna som har levt ensam. Dessa tre kvinnor lär av varandra att man kan förändra sin situation.

Fika och bokförsäljning i förmån för TUBIBLIOTECA – Biblioteca Popular Shangrila
https://www.facebook.com/TuBibliotecaPopularShangrila/


 

Fre 12 Oktober, kl 18.00 – Panora (Friisgatan 19D)
FILMPREMIÄR med mingel och inledning: Virus Tropical

Virus Tropical är en stilsäker och feministisk coming-of-age-berättelse, och bygger på Paola “Powerpaola” Gavirias serieroman med samma namn. Under premiären presenterar Latinamerika i Fokus höjdpunkter från årets festivalprogram och det bjuds på mingel!

virus tropicalVIRUS TROPICAL
Regi: Santiago Caicedo Colombia 2018, språk:spanska, svensk text
Paola föds in i en dysfunktionell familj i Quito, Ecuador. Pappan är präst, mamman är medium och hennes två storasystrar går sina egna väger och lever inte upp till föräldrarnas förväntningar.
När Paolas pappa helt plötsligt lämnar familjen och flyttar till Colombia slits tillvaron upp och kaos flyttar in. Paola mognar mitt i detta kaos och tar allt det har att erbjuda, samtidigt som hon måste slåss mot fördomar och kämpa för sin självständighet om och om igen.

Inledning av Latinamerika i Fokus som presenterar höjdpunkter från årets festivalprogram.

OBS! Medlemar i Imagenes få rabatterad biljettpriset 80:-/person (ordinarie pris 100:-/person).  När du köper biljetter i kassan ange kodordet:  ”Latinamerika  i Fokus 2018”  för att få det rabatterade priset.

Spara

Spara