Aktuellt

Ladda hem vår Metodbok här: Förändra med film – Att arbeta med film, genus & mänskliga rättigheter.

FRISKUSKALSET!! Välkomna! Glöm inte att anmäla er till klara@imagenes.se

den 21/3 kl. 18 – 21, ARENA 305, Malmö

Välkomna till en kväll med FRISKUS-projektet! Ni kommer att få se tjejernas en-minuts-filmer, höra berättelser från projektet samt musik och poesi. Under kvällen lanseras även Friskus metodbok och du får smakprov på vårt arbete. Vi bjuder på smarrig buffé och fika.

OBS! Kom ihåg att anmäla er till klara@imagenes.se så vi vet hur mycket mat vi ska beställa. Att klicka Ja här på Facebook gills inte!

Under tre år har några fantastiska tjejer i Malmö sett och gjort film, med De Mänskliga Rättigheterna och ett genusperspektiv som utgångspunkt. Vi har varit på studiebesök och fixat en festival. Nu är det dags att visa upp allt det goda för er, välkomna!!

Nordiskt Forum 2014 – New Action on Women’s Rights

12 – 15 juni 2014 arrangeras en gigantisk konferens i Malmö där aktivister, politiker, organisationer mfl samlas i en stor kraftsamling för aktion för kvinnors rättigheter. Boka in datumen redan nu och läs mer på http://www.sverigeskvinnolobby.se/web/page.aspx?refid=183

Vårterminen börjar!

Nu i januari startar vi upp grupperna igen! Den 23e och 24e januari startar vi på ABF och på Seved. Den 31a januari på Verner Rydén skolan. För adresser och tider se “aktiviteter”.

Vi ses!!

Julmys ikväll!!

Ikväll kl. 19 har vi julavslutning med mat, film och mys. Alla tar med någon film de är sugna på och så röstar vi om vilken vi ska se. Vi ses!!

Festivalen Gränsland nu på Söndag!!

Friskus-tjejernas festival Gränsland är nu på söndag 25 november. GRATIS endagsfestival som tar upp genus, identitet och normer genom film, musik, diskussion, föreläsning, poesi och teater! På Arena 305, Lönngatan 30, Malmö. Kl. 13 – 20.

Facebook-event och program här:

http://www.facebook.com/events/554078521272594/557651590915287/?notif_t=plan_mall_activity

Filmträffarna drar igång!!

Nu äntligen börjar den “riktiga” terminen!! Ons 19 sep och tors 20 sep har vi höstens första träffar! Som vanligt på ABF Sorgenfri på onsdag och på Seved på torsdag! Vi ses!!

Ignacio och Kajsa!

Vi går på ett LatinaAmerika i Fokus första programpunkt för året, vi ses på Moriskan!

Onsdag 12 september kl 18.30 på Moriska Paviljongen

Med unga i fokus I
Ungdomen i Latinamerika ur ett globalt perspektiv

Samtal mellan Ignacio Ramonet och Kajsa Ekis Ekman.

Årets tema för festivalen är ungdomens situation i Latinamerika. Kontinentens ansikte förblir ungt. 19,5% av befolkningen är mellan 15 och 24 år och är den enda regionen i världen där antalet unga ökar konstant.
Första programpunkt för den tionde upplagan av film- och kulturfestivalen Latinamerika i Fokus är detta samtal mellan Ignacio Ramonet och Kajsa Ekis Ekman om ungas situation i Latinamerika ur ett globalt perspektiv.
Ignacio Ramonet, akademiker och journalist, doktor i Semiologi och Kulturhistoria, professor vid Denis-Diderot Universitet (Paris). En av vår tids främsta globaliseringsanalytiker, f.d chefredaktör för Le Monde Diplomatique, initiativtagare till World Social Forum och grundare av Media Watch Global.

Kajsa Ekis Ekman, kulturjournalist, debattör och författare till Varat och varan. Prostitution, surrogatmödraskap och den delade människan, som blev mycket omdebatterade när den kom ut hösten 2010.

HÖSTEN KICKAR IGÅNG!

Den 30 augusti börjar vi med fika på terassen. Den 5 sep lyssnar vi på föreläsning och ser filmer från Mc-Carthy-tiden. Den 12 september lyssnar vi på en föreläsning om ungdomars påverkan via media på Moriskan. Sen börjar våra filmcirklar den 19 o 20 september – se “Aktiviteter” för mer info. Vi ses!!!

SOMMARLOV! SES 30 AUGUST!

Nu tar Friskus sommarlov. Vi ses igen torsdagen den 30 augusti på vår terrass för att kicka igång terminen och ha trevligt. Ha en underbar sommar så ses vi då!

FILMCAMP!!

På måndag är det äntligen dags! Vi åker ut till Klostersågen vid Vombsjön för tre härliga idé och filminspelningsdagar i naturen. Torsdag och fredag är vi tillbaka i Malmö och alla redigerar sina filmer. Sommarens bästa läger!

AVSLUTNING PÅ SPEGELN

Den 30 maj kl 18 kommer vi att ha avslutning på biograf Spegeln. Vi kommer att mingla lite, se filmerna som gjorts under året och sen fortsätta till FilmCentrumSyd. Kul ska det bli!

STUDIEBESÖK PÅ GLOBALEN

Torsdag 25 maj gör vi ett studiebesök på Globalen som är en mötesplats för ideelt engagemang. Vi kommer att få en rundvisning samt ett samtal med Susanne som jobbat med mänskliga rättigheter i många år. kl 17.30 – 19. Vi ses!

TRÄFFA OSS PÅ BIBLIOTKET I LOMMA

Den 13 mars kl. 18.30 så visar vi filmen Ta Mina Ögon av Iciar Bollain på biblioteket i Lomma. Kom och se en väldigt stark film och diskutera efteråt. Alla kvinnor är välkomna!

KVINNOFEST på KIRSEBERG

På torsdag 8 mars är vi med på kvinnofesten på Kirsebergs bibliotek. Kvällen håller på från 17 – 21, vi kommer att vara där från 19 och ha en filmvisning kl 19.40. Mycket annat händer; mycket musik och mingel. Vi ses!

http://www.malmo.se/download/18.6e1be7ef13514d6cfcc800035676/kvionnofest_program+%282%29.pdf

PEPP UPP på TRYCKERIET

lördag 3 mars är vi med på festivalen PEPP UPP på tryckeriet. Festivalen håller på hela dagen, vår workshop är kl. 12.30 – 13.30. Vi ses!

DANS MED SLÖJA

Ikväll 28 feb går vi och ser dansföreställningen Manta på Palladium. Den dansas av Héla Fattoumi som också koreograferat. Föreställningen tar upp om slöjan begränsar uttrycket, rörelsen och friheten för kvinnan? http://www.palladium.nu/program/evenemang/?tx_seminars_pi1[showUid]=2188

MÖT OSS PÅ ORKANEN!

Torsdagen den 9 feb deltar vi på Föreningsmässan på Malmö Högskola, på Orkanen. Så kom och möt oss där mellan kl. 10 – 14. Vi ses!

OPEN SPACE

Vi deltar på Open Space på Moriskan den 7 februari där en mängd människor och organisationer möts för att samtala kring “Hur kan vi främja och jobba aktivt för ett mer inkluderande och rättvist samhälle i Malmö?”

GARAGET

Tack alla för en jättefin föreställning på Garaget i söndags! Tack Maria Jansson för din dikt om Yttrandefrihet, tack alla tjejer för era filmer, Fatuma för konfrencierandet, Sister Fay för musiken och ABF för klädbytardagen. Spana in www.sisterfay.com

SES I JANUARI!

Nu tar vi en paus och så ses vi igen i januari. De första träffarna är 18 jan (ABF) och 19 jan (Seved). Gamla som nya är välkomna! Ha ett jättehärligt lov så ses vi!

CAFÉ BARBRO
Onsdag den 23 nov ordnar FRISKUStjejerna en hel kulturkväll
på Café Barbro (MAF-huset). Alla är välkomna att njuta av
Yttrandefriheten o ta del av film, musik, teater och poesi!
Ta med din egen picnic och kom! Kl. 19 – 20.30.
Välkomna!
Café Barbro Norra skolgatan 10 b, MAF-huset

Kika på film från Barbro:

DESIGNER
Torsdagen den 17 november hälsar vi på designern Anna
Österlund, www.ravishingmad.se. Vi får se hennes studio
och får höra om hennes liv, verk och tankar kring design.

STADSTEATERN + DRAMATIKER + LATINAMERIKA
Hösten springer iväg och vi har redan varit på två studiebesök.
Det första var på Stadsteatern där vi mötte regissören Sara
Giese och fick se en scen ur repetionerna för Prins Charles
Känsla. Senare var vi tillbaka och såg hela föreställningen.
I oktober fick vi besök av dramatikern Cristina Gottfridsson.
Innan dess var vi på festivalen Latinamerika i Fokus och
lyssnade på Edmé Dominguez som berättade om genus och klass
i LAtinamerika.

HÖSTENS TRÄFFAR
Nu börjar vi äntligen igen med träffarna! Onsdag 31a augusti
och tors 1a september startar vi.(se mer under Aktiviteter).
Hör av dig om du vill vara med!
Vi kommer även att ha träffar på onsdagar o torsdagar jämna
veckor, vi återkommer med tider och platser.

FRISKUS i Skånskan
Läs artikeln om vår workshop i Sjöbo!
http://www.skanskan.se/article/20110823/SJOBO/708239817/1016/-/filmade-stress-under-press

MALMÖFESTIVALEN

FriskusFilmerna kommer att visas på Malmöfestivalen! Alla de coola workshopfilmerna (1-min-video) kommer att visas i stapelbädden på söndag 21a augusti kl 17 – 17.30. Ni kommer att få mer info om Friskusprojektet och ni kommer att träffa flera av tjejerna. Vi ses!

Friskus_malmofestivalen

SOMMAR!

Nu njuter vi av solen och så börjar vi med grupperna igen den 31a augusti och den 1a september. Ha det superbra så länge och så ses vi då!

KONSTHALLEN OCH FILMPREMIÄRER

Vi avslutar våren med ett spännande studiebesök på Malmö Konsthall där vi får en guidad visning på en utställning av Anna Maria Maoilino.

Den 8 juni har vi vår stora filmpremiär och terminsavslutning på biograf Spegeln. De åtta tjejer som gjort fantastiska filmer kommer att visa filmerna och berätta om arbetet.

WORKSHOP I SJÖBO

Första veckan efter skolavslutningen kommer vi att ha en workshop för dig som är tjej mellan 15 – 25 och vill göra din egen film. Med handledning av två proffesionella filmare – Helena Alvesalo och Pernilla Hultén – så kommer du att få ta fram din idé, spela in, klippa och allt annat som behövs för att göra din egen film. Vi kommer att jobba i grupper där alla har samma tema och hjälper varandra med inspelningarna. Allt det här är gratis för dig och vi bjuder på lunch och fika. Två veckor innan har vi en uppstartsträff där vi träffas, ser film och samtalar.

Det finns tio platser och “först till kvarn” gäller. Så om det här låter som något för dig så skynda dig att boka en plats genom att maila hilde@imagenes.se eller klara@imagenes.se eller ring oss på 040 97 53 64.Välkomna!

Datum:

Mån 30 maj 16.00-18.30 Filmvisning och diskussion. – Sjöbo

Mån 13 juni kl 10-16 Workshop Teori, bildmanus, inspelningsplanering – Sjöbo
Tis 14 juni kl 10-16 Workshop Inspelning – Sjöbo
Ons 14 juni kl 10-16 Workshop Inspelning – Sjöbo
Tors 14 juni kl 10-16 Workshop Redigering – Malmö
Fre 14 juni kl 10-16 Workshop Redigering – Malmö

IFEMA plus Påsk

Flera av oss har precis deltagit i IFEMA-festivalen. Dels genom att se spännande filmer och seminarium och träffa festivalens gäster. Men flera var också volontärer på festivalen och några filmade och dokumenterade. Det var jättekul och lyckat!

Nu kommer vi att ha påsklov nästa vecka men grupperna är tillbaka som vanligt efter det. Vi ses!!

Nya workshops

Nu är vi mitt i den andra workshopen där tre tjejer gör sina filmer. Vi kommer att ha den sista för terminen i maj så hör av dig om du är intresserad av att vara med. Den här veckan (v.12) har vi träff som vanligt på Seved – Barn i Stan – kl 17 -20. Välkomna!

Workshopen i gång!

Nu är den första workshopen igång! Det känns jätteroligt och kommer att bli superspännande! MEN det innebär att den “vanliga” träffen onsdag 23 februari är inställd. Hörs och ses!

Workshops mm.

Terminen har rullat igång och vi har träffar på Seved, Rosengård och Sorgenfri. Se mer under “Aktiviteter”. Snart är det även dags för vår första workshop där ni som vill kan göra egna filmer, det finns någon plats kvar så hör av dig snart om du är intresserad!

God Fortsättning!

Välkomna till en ny termin med mycket film! Vi startar upp våra aktiviteter vecka 4, se platser och tider under “aktiviteter”. Det går jättebra att hoppa in i grupper även om ni inte varit med förut, alla nya som gamla är välkomna! Vi ses! / Hilde och Klara

Flytt

Under januari flyttar vi till nya fina lokaler på Monbijougatan 17 E, nära Folkets Park i Malmö. Vi kommer fortfarande att dela kontor med Filmcentrum Syd.

Metro

Kolla in oss i tidningen Metro måndag den 20 dec. Sidan 8.

God jul!

Vi tackar alla tjejer för den här terminen! Det har varit så kul att lära känna er, vi ser fram emot att fortsätta med träffar och workshops i januari. Ha en riktigt god jul och gott nytt år fram till dess!

Amnesty

Onsdag den 8 dec kl 17 gör vi studiebesök hos Amnesty i Malmö! Temat kommer att vara Hur film kan användas för att påverka. Vi ses utanför koncerthuset kl 16.45. Gamla som nya är Välkomna!

Tjejer i Förening

Torsdag 2 dec kl 17 – 18.30 har vi en infoträff hos Tjejer i Förening på Trappan i Rosengård. Vi ser fram emot att träffa er!

Herrgårdens kvinnoförening OBS! INSTÄLLT

Tisdag 30 nov har vi två träffar på Herrgårdens kvinnoförening i Rosengård, kl 14 – 17 och kl 17 – 20. Välkomna! OBS! INSTÄLLT! Tyvärr är vi tvugna att ställa in den här träffen pga av kylan, lokalerna är utan element och det blir för kallt. Om ni vill komma till Filmcentrum Syd istället så hör av er! Annars ses vi tis 14 dec.

Studiebesök!

På torsdag (18 nov) ska vi göra studiebesök hos filmaren Pernilla Hultén på hennes bolag Limestone Film. Du är välkommen även om du inte varit på några av våra träffar än, skicka bara ett mail till oss att du vill komma. Vi ses vid Pressbyrån på Södervärn kl 17. 45. Välkomna!

Välkomna på träffar!

För alla er som redan har varit med, eller ni som vill komma första gången, så har vi två träffar vecka 45. På onsdag den 10 november ses vi kl 18 – 21 på Filmcentrum, nära Caroli City. På torsdag den 11 november ses vi klockan 17 – 20 på Barn i Stan, Sevedsplan. För adresser se “aktiviteter”. Välkomna!

Vilken dag!

Tack för en superkul Tjejmässa på Tegelhuset i Rosengård! Vi träffade jättemånga grymma tjejer och hade en workshop med spännande diskussioner. Tack alla ni som ordnade och alla som deltog!

Vecka 44

Kom och träffa oss på tjejmässan i Tegelhuset på Rosengård på onsdag 3e november kl 11 – 16. Delta på våra mini-workshops kl. 13.30 – 14.30. Vecka 44 kommer vi inte att ha några vanliga kvällsträffar.

En grupp på Seved!
Vi kommer att ha en grupp i Barn i Stans fina kafé vid Sevedsplan. Vi börjar med en träff torsdagen den 28e oktober kl 17 – 20. Alla tjejer som är intresserade av att gå med i en grupp och vill veta mer är väldigt välkomna. Vi ses på Seved!

Närmaste träffarna
De närmsta träffarna som är på tisdag (26 okt) kl. 16 – 19 och onsdag (27 okt) kl. 18 – 21. Båda är på Filmcentrum Syd (vid biografen Panora). Välkomna både gamla och nya!


Tjejmässan Tegelhuset
Vi kommer att vara med på Tjejmässan i Tegelhuset på Rosengård den 3e november kl. 11 – 16. Tjejmässan är för alla tjejer mellan 12 – 19 år. Välkomna att komma dit och se vad vi gör och träffa oss!

Startat!
Nu har första gruppen startat! I onsdags (13 okt) träffades vi på filmcentrum, lärde känna varandra lite, såg klipp från olika filmer, fikade och pratade massor! Det var jättekul och vi ser fram emot fler träffar snart.

Comments are closed.